Nyheter

TILTALT: Sjef for Forsvarets Etterretningstjeneste i Danmark Lars Findsen nekter straffskyld. Han har vært permittert siden sensommeren 2020.

Dansk etterretningssjef tiltalt for å ha lekket statshemmeligheter

Sjefen for det danske forsvarets etterretningstjeneste, Lars Findsen, er tiltalt for å ha lekket høyt klassifiserte opplysninger, melder DR.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Findsen har vært permittert siden august 2020. I desember i fjor ble han siktet og varetektsfengslet fordi det var mistanke om at han hadde lekket svært fortrolige opplysninger. Først 70 dager senere, i februar, slapp han ut.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Findsen selv nekter straffskyld.

Danmarks Radio (DR) skriver at det er uvisst hva etterretningssjefen konkret er tiltalt for. Saken har vært omgitt av stor mystikk.

Dobbeltlukkede dører

I sommer skrev avisen Berlingske at Findsen skal ha snakket med journalister, familiemedlemmer og en kollega om det danske myndigheter vurderer som statshemmeligheter.

På grunn av Danmarks forhold til fremmede makter har rettsmøtene gått bak det som omtales som dobbeltlukkede dører. Det innebærer at også siktelsene mot Findsen har vært hemmeligholdt fordi de inneholder opplysninger som angivelig er blitt lekket.

Les også: Findsen skal ha lekket statshemmeligheter til sin mor

Det er Findsens advokat Lars Kjeldsen som fredag opplyser til DR Nyheder at han nå er tiltalt.

Dansk påtalemyndighet opplyser at det er reist tiltale etter straffelovens paragraf 109 om lekkasje av statshemmeligheter. De krever at Findsen dømmes til fengsel.

Les også: Sveriges Spiderman: Forsvarsminister Peter Hultqvist

Powered by Labrador CMS