Nyheter:

HACKING: Det omfattende dataangrepet der selskapet SolarWinds ble hacket, krevde en massiv og målrettet innsats fra mer enn 1.000 hackere, sier Microsofts president Brad Smith.

Microsoft: Over 1.000 hackere sto bak SolarWinds-angrepet

Microsoft var ett av mer enn 100 selskaper som ble angrepet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Microsoft var ett av mer enn 100 selskaper som ble angrepet. IT-giganten har undersøkt hvordan det var mulig for hackere å plassere en skadelig programvare i det mye brukte sikkerhetsprogrammet til SolarWinds.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi spurte oss selv hvor mange dataingeniører vi trodde det måtte til for å gjøre dette. Svaret vi kom fram til var minst 1.000 veldig dyktige ingeniører, sa Microsofts president Brad Smith i en høring i Senatets etterretningskomité.

Han sa videre at ingen andre enn den russiske etterretningstjenesten har kapasitet til å gjennomføre en slik operasjon

– Vi har ikke sett et slikt sofistikert angrep av denne størrelsen tidligere, sa Smith.

Angrepet ble oppdaget av sikkerhetsselskapet FireEye i desember. Hackere hadde plantet en skadelig kode i programvare fra det amerikanske selskapet SolarWinds, og i alt 18.000 av deres kunder lastet ned de aktuelle oppdateringene, som gjorde det mulig for hackerne å få tilgang til systemene.

Blant de rammede var det amerikanske sikkerhetsdepartementet, utenriksdepartementet, handelsdepartementet og finansdepartementet.

I høringen har både teknologiselskaper og folkevalgte sagt at bredden i angrepet har vist at det er behov for et obligatorisk rapporteringssystem for selskaper som oppdaget at de er hacket.

Powered by Labrador CMS