Nyheter:

General Paul Nakasone bekrefter at de har gjort tiltak for at ikke utenlandske aktører skal påvirke valget.

Avis: USA gjennomførte cyberoperasjoner mot Iran for å sikre valget

Operasjonene som er gjennomført de siste to ukene skulle hindre utenlandsk innblanding i valget, melder The Washington Post.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

General Paul Nakasone, som leder både det nasjonale sikkerhetsbyrået NSA og USAs cyber-kommando, har ikke spesifisert noen operasjoner overfor avisen tirsdag. Men han sier at han er veldig trygg på at skritt de har tatt de siste par ukene og månedene har vært med på «å sikre at de ikke kommer til å blande seg i våre valg».

Hackere med truende e-poster

The Washington Post beskriver et fremstøt mot iranske hackere som jobber for Islamic Revolutionary Guard Corps. De skal ha gitt seg ut for å være en gruppe på ytre høyre og sendt truende e-poster til amerikanske velgere samt videoer for å så tvil om stemmeprosessen. Avisen har opplysningene fra embedsmenn som uttalte seg på betingelse av å forbli anonymiserte på grunn av operasjonens sensitive natur.

Litt over et døgn etter at e-postene ble sendt, holdt direktøren for nasjonal etterretning, John Ratcliffe, pressekonferanse der han pekte på Iran.

Vil øke troverdigheten

De amerikanske aktørene sier at de ønsker å offentliggjøre informasjon om hvordan de arbeider for å hindre innblanding i valget for å øke dets troverdighet.

Nakasone opplyser at de har vært på utkikk etter tegn på at spesielt Russland ville forsøke å påvirke valget. I 2016 ble demokraters e-postkontoer hacket og lekket og partiet utsatt for flere påvirkningsoperasjoner.

USA avholdt valg 3. november. Resultatet er i skrivende stund onsdag formiddag ikke klart.

Powered by Labrador CMS