Nyheter

STØRRE TRUSSEL: Danmarks forsvarsminister Troels Lund Poulsen la fram hevinga av nivået tirsdag ettermiddag.

Danmark hever trusselnivået for cyberangrep

Danmark hever trusselnivået for destruktive cyberangrep fra lavt til middels. Det sier forsvarsministeren i en pressekonferanse tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

Trusselnivået for destruktive cyberangrep mot danske bedrifter, organisasjoner og myndigheter heves fra lavt til middels.

– Dette skjer umiddelbart etter at FE og PET har meldt om skjerpet hybridkrig, sier forsvarsminister Troels Lund Poulsen på en pressekonferanse tirsdag.

FE er Danmarks militære etterretningstjeneste, mens PET tilsvarer det norske sikkerhetspolitiet PST.

Poulsen trekker fram at vi i økende grad ser et Russland som er villig til å utfordre Nato-landene i form av sabotasje, påvirkningskampanjer og cyberangrep.

– Når Senter for Cybersikkerhet i dag hever trusselnivået for cyberangrep, er det en påminnelse til oss alle om å være ekstra oppmerksomme på trusselen, sier den danske forsvarsministeren. 

Det nye trusselnivået for destruktive cyberangrep gjelder danske myndigheter og bedrifter generelt, står det i en pressemelding fra det danske forsvarsdepartementet.

– Det er viktig å si at Russland ikke ønsker en direkte konflikt med Nato, legger Poulsen til.

Thomas Flarup, sjef for det danske Senter for Cybersikkerhet, sier at nå er tiden for å få orden på sikkerheten. 

– Selv om nivået nå er satt til middels, kan situasjonen endre seg på kort varsel, sier Flarup i pressemeldinga. 

For rundt halvannet år siden var trusselnivået enda høyere. I januar 2023 valgte CFCS å heve nivået fra middels til høyt. Det ble begrunnet med prorussiske hackergruppers høye aktivitetsnivå rettet mot Nato-land.

Powered by Labrador CMS