Nyheter

DELTAKERE: Materiell og kjøretøy til deler av Natos hurtige reaksjonsstyrke NRF Very High Readiness Brigade in Norway ankommer Borg Havn i Fredrikstad 10. mars. Materiellet skal benyttes i militærøvelsen Cold Response 22.

Forsker venter «standardreaksjoner» fra Russland mot Cold Response

Russland kommer til å reagere på Nato-øvelsen Cold Response i Norge, men den er svært viktig å gjennomføre, mener ekspert på russisk sikkerhetspolitikk.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi kan forvente de tradisjonelle standardreaksjonene fra russiske side når det gjelder Nato-øvelsen Cold Response. Det er en varslet øvelse, og ingen overraskelse for russerne. De vil likevel hevde at en slik Nato-øvelse ikke har noe i nord å gjøre og kan komme til å bruke den i sin propaganda, sier professor Katarzyna Zysk ved Institutt for forsvarsstudier til NRK.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Hun mener det hadde vært mer problematisk å avlyse øvelsen, ettersom den fungerer som en viktig avskrekking overfor Russland.

30.000 Nato-soldater fra 27 nasjoner skal delta i øvelsen til sjøs, på bakken og i lufta den neste måneden. Russland er invitert som observatør, slik vanlig praksis er, men har takket nei til å sende observatører i år. Norge har imidlertid orientert Russland grundig om øvelsen.

Les også: Vegvesenet varsler forsinkelser i trafikken

Powered by Labrador CMS