Nyheter

FORFLYTNING: En militær kolonne med blant annet flere panservogner kjører gjennom Røros sentrum i forbindelse med militærøvelsen Trident Juncture i 2018.

Vegvesenet varsler forsinkelser i trafikken under militærøvelsen Cold Response

Trafikanter bør beregne ekstra kjøretid på grunn av militær trafikk de kommende månedene, sier Statens vegvesen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Militær kolonnekjøring og øvelsesaktivitet kan føre til forsinkelser i trafikken i de berørte områdene de neste ukene. Vi ber trafikantene være ekstra oppmerksomme, sier Nils Karbø, avdelingsdirektør for trafikkstyring og beredskap i Statens vegvesen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I mars og april kommer over 30.000 soldater til Norge for Nato-øvelsen Cold Response.

I Sørøst-Norge vil det være mest trafikk ved Rena, Elverum, Flisa, Sessvollmoen og Jørstadmoen. I Midt-Norge vil det i hovedsak være aktivitet på Fosen og i stjørdalsområdet. I Nord-Norge vil aktiviteten i all hovedsak foregå mellom Nordkjosbotn og Narvik.

Statens vegvesen oppfordrer trafikanter og øvrig publikum til å følge med på trafikkinformasjon og informasjon som gis av Forsvaret og andre myndigheter om øvingsaktiviteten.

– Dette er spesielt viktig for trafikanter i de områdene som blir berørt under selve øvelsen. Generelt oppfordrer vi trafikantene til være ekstra oppmerksomme og beregne litt ekstra kjøretid, sier Karbø.

Les også: Russland takket nei til Cold response 2022

Powered by Labrador CMS