Nyheter

ULYKKESÅSTED: Bilde tatt søndag 20. mars på stedet i Gråtådalen i Beiarn i Nordland, der et amerikansk militærfly av typen V-22 Osprey med et mannskap på fire styrtet fredag 18. mars.

Osprey-omkomne fraktes hjem til USA

Bårene til de fire amerikanerne som forulykket i Nordland har forlatt Norge.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag, like før midnatt, ble bårene med de amerikanske soldatene ble fraktet ut fra sykehuskapellet ved Nordlandssykehuset torsdag kveld, like før midnatt, melder NRK. Derfra ble de kjørt til Luftforsvarets base i Bodø.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi kan bekrefte at en verdig transport av de fire falne marinesoldatene fant sted tidlig i morges, 25. mars. De er på vei hjem til familiene i USA, opplyser presseoffiser Jasmine S. Scott til statskanalen.

Les også: Osprey V-22 har så langt kostet 46 mennesker livet

Et amerikansk Hercules-fly tok med seg bårene til den amerikanske flybasen i Tyskland, før videre transport til USA. Bårene eskorteres av medsoldater fra skvadronen.

De amerikanske styrkene i Norge takker for all støtte fra kongeriket Norge, Forsvaret, innbyggerne i Bodø, nordlandspolitiet og hjelpemannskapet i forbindelse Osprey-ulykken.

På grunn av dårlig vær og skredfare var det ikke mulig å hente ut de fire omkomne før søndag.

Les mer om ulykken her: Amerikansk fly styrtet i Nordland

Flyet ble først meldt savnet torsdag klokken 18.26, etter at det ikke returnerte til Bodø som planlagt. Klokken 21.17 samme kveld ble det gjort funn på bakken. Flybesetningen besto av fire marineinfanterister fra 2nd Marine Aircraft Wing, II Marine Expeditionary Force, alle omkom.

Les mer: De omkomne etter Osprey-ulykken er identifisert

Politiet i Nordland ledet søk- og redningsaksjonen i etterkant av ulykken, med bidrag fra Forsvaret. Havarikommisjonen gikk inn i området søndag, men onsdag denne uken ble det klart at det amerikanske forsvaret overtar etterforskningen av ulykken.

Powered by Labrador CMS