Nyheter

MØRKELAGT: Russland skal ha samlet inn et stort lager av raketter for å ramme strømforsyning og energiifrastruktur i Ukraina. Dette kan gjøre at ukrainerne går nok en mørk og kald vinter i møte. Bilde fra Kyiv februar 23

Ser nye forsøk på å ramme Ukrainas energiinfrastruktur 

Russland forbereder en kald og mørk vinter for Ukraina. Dette konstaterte Natos generalsekretær Jens Stoltenberg under utenministermøtet i Brussel onsdag. 

Publisert Sist oppdatert

Russland har samlet et stort lager av raketter foran vinteren. Målet er å ramme Ukrainas strømforsyning, sier Nato-sjef Jens Stoltenberg.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ukrainerne kan dermed gå en ny mørk og kald vinter i møte.

– I forkant av vinteren har Russland samlet et stort lager av raketter. Vi ser nye forsøk på å ramme Ukrainas strømforsyning og energiinfrastruktur i et forsøk på å legge Ukraina i mørke og kulde, konstaterte Stoltenberg på en pressekonferanse i Nato onsdag.

Stoltenberg peker på at Russland har måttet ta store militære tap og også tapt både økonomisk og politisk på Ukraina-krigen.

– Men samtidig må vi ikke undervurdere Russland. De har nå gått inn i en krigsøkonomi. Og Putin har en høy toleranse for menneskelige tap, sier Stoltenberg.

I to dager har Nato-landenes utenriksministre vært samlet i Brussel, der krigen i Ukraina har toppet dagsordenen. Onsdag var hele møtet viet Nato-Ukraina-rådet med den ukrainske utenriksministeren Dmytro Kuleba til stede.

Powered by Labrador CMS