Nyheter

INDRE TROMS: Prinsesse Ingrid Alexandra besøkte Brigade Nord på Setermoen i Bardu i 2022. Snart skal hun inn i tolv måneders førstegangstjeneste i nabokommunen Målselv.

Prinsessen skal snart inn i Forsvaret: – Veldig positivt

Kronprins Haakon sier at han er glad for at datteren skal inn i førstegangstjenesten i et nylig intervju med NRK.

Publisert Sist oppdatert

Dagene nærmer seg for prinsesse Ingrid Alexandras innrykk i Forsvaret. Prinsessen skal gjennomføre førstegangstjenesten i Ingeniørbataljonen i Skjold leir i Målselv i Indre Troms. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Hennes far kronprins Haakon har nylig snakket varmt om at prinsessen skal inn i Forsvaret til NRK

– Jeg har jo selv forsvarsbakgrunn og har lært mye av det og synes det har vært en fin erfaring å ha med meg. Så det håper jeg det blir for henne også, sier kronprinsen til NRKs «Året med kongefamilien».

Da prinsessen fylte 18 år i januar i 2022, fikk hun tre drømmedager i Forsvaret - en i hver gren - og et fallskjermhopp i gave av forsvarssjef Eirik Kristoffersen.

Kronprinsen, som selv hadde personlige kvaler rundt å dra i Forsvaret da han var yngre, sier i dag at han tenker det er viktig å forsvare det Norge vi har bygget opp. 

– Vi ønsker å leve i en rettsstat. Vi vil ha demokrati. Vi vil at menneskerettighetene skal bli respektert. Vi vil ha ytringsfrihet. Og de tingene er det viktig å kjempe for. Derfor synes jeg det er veldig positivt, sier han til NRK. 

Powered by Labrador CMS