Nyheter

LIUFTMAKT: Et russisk Ka-52 Alligator angrepshelikopter avfyrer raketter mot mål et ukjent sted i Ukraina.

Britisk etterretning: Russland oppretter ny «eliteavdeling»

Den nye russiske avdelingen «Shtorm» skal ifølge britisk etterretning ha luft-til-bakke-angrep i Ukraina som sin primæroppgave.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge britisk etterretning skal Russland være i gang med opprettelsen av en ny «eliteavdeling» innen luftforsvaret med kodenavnet «Shtorm». Avdelingen skal drive angrepsstrid og operere i Ukraina. Avdelingen skal antagelig bestå av en skvadron med Su-24 Fencer taktiske bombefly, Su-34 Fullback taktiske kampfly og en skvadron med kamphelikoptre.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Russland: Vestlige land står overfor en «kolossal risiko»

Blandingen av type luftfartøy betyr trolig at avdelingen vil ha luft-til-bakke-angrep som sin primærfunksjon. Troverdige opplysninger gjennom russiske medier tyder på at det russiske forsvarsdepartementet har som mål å rekruttere godt trente og motiverte piloter ved å tilby høye lønninger, og skal åpne for rekrutteringen av pensjonerte flygere, skriver britisk etterretning videre.

Ifølge den britiske etterretningsrapporten skal opprettelsen av avdelingen være et klart tegn på hvordan Russland vurderer at deres regulære Luftforsvar i stor grad har underprestert i deres hovedfunksjon med å utføre luftangrep på den ukrainske frontlinjen.

Powered by Labrador CMS