Nyheter

FIKK KRITIKK FOR AKJSEKJØP: Daværende Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) i februar 2023 etter å ha mottatt en rapport i Marmorhallen. Illustrajonsfoto.
FIKK KRITIKK FOR AKJSEKJØP: Daværende Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) i februar 2023 etter å ha mottatt en rapport i Marmorhallen. Illustrajonsfoto.

Borten Moe om Kongsberg-møter:
– Generell informasjon, verken mer eller mindre

Ola Borten Moe (Sp) hadde møter med Kongsberg Gruppen både før og etter at han investerte 415.000 kroner i selskapet i januar i år.

Publisert Sist oppdatert

Det siste besøket fant sted 9. januar, fire dager etter at han investerte i aksjer i selskapet. Under møtet presenterte selskapet både sin egen virksomhet og en ønskeliste for politiske grep innen forskning og utdanning som ville være bra for selskapet, skriver VG.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Borten Moe bekrefter til VG at han også har hatt et annet bedriftsbesøk med Kongsberg Gruppen. Ifølge kommunikasjonssjef Ronny Lie i selskapet fant det andre møtet sted i 2021.

– Generell informasjon

På spørsmål fra VG om han ikke så noen problemer med å besøke selskapet etter å kort tid før ha investert i aksjene, svarer Borten Moe:

– Nei. Et bedriftsbesøk er et bedriftsbesøk. Generell informasjon, verken mer eller mindre. Ville ikke vært annerledes å besøke et anlegg Nortura eller Felleskjøpet for den del.

Han eier også aksjer i Nortura og Felleskjøpet.

Saken endte med at Borten Moe trakk seg som kunnskapsminister og som nestleder i Senterpartiet for brudd på habilitetsreglene.

Mandag opplyste Økokrim at de har besluttet å etterforske aksjekjøpene. Borten Moe er mistenkt, men har ikke status som siktet.

Kommentar fra Gram

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) sier han ikke har blitt kontaktet av politiet om Borten Moes aksjekjøp, men sier han vil samarbeide om han blir spurt.

– Jeg har ikke blitt kontaktet av politiet om dette, men vil naturligvis bidra med det jeg kan dersom de tar kontakt, skriver Gram til Adresseavisen.

Økokrim har åpnet etterforskning mot Borten Moe i forbindelse med aksjekjøp i Kongsberg-gruppen.

I forrige måned gikk han av som forsknings- og høyere utdanningsminister og nestleder i Senterpartiet etter brudd på habilitetsregelverket om aksjekjøp.

Powered by Labrador CMS