Nyheter

PÅ BESØK: Forsvarsminister Bjørn Arild Gram besøkte Heistadmoen mandag.

Kapasiteten på Heistadmoen økes- skal kunne ta 400 ekstra soldater

Utbedringer for to millioner kroner skal gjøre det mulig å utdanne 1200 soldater samtidig på Heistadmoen, mot dagens kapasitet på 800.

Publisert Sist oppdatert

Forsvarsdepartementet bevilger to millioner kroner til utbedring av sanitæranlegget på Heistadmoen leir.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Dette vil gjøre at 1200 soldater kan utdannes samtidig, noe som gir betydelig økt kapasitet for øving og trening i det sentrale østlandsområdet. I dag er kapasiteten på 800.

Brukes av hele Forsvaret

– Ved å få satt i stand sanitærbyggene, gjør det at vi får huset flere folk her, sier Tony Platek, som er sjef for HV-03 til Forsvarets forum.

Platek forklarer at hele Forsvaret bruker fasilitetene ved Heistadmoen, men at det spesielt gjelder avdelingene på Østlandet.

De vil gjerne si ja til så mange som mulig som ønsker å bruke leiren, men han medgir at det til tider er «et puslespill».

– Det er noen begrensninger her, spesielt på sengeplasser.Det at de nå får nye sanitærbygg betyr at flere kan overnatte i leiren, selv om noen av dem må sove i telt.

En av avdelingene som bruker Heistadmoen, er Forsvarets høgskole. Sjefen der, Dag Aamoth sier til Forsvarets forum at det er viktig for dem å kunne samle alle kadettene ved de ulike krigsskolene på et sted.

Det er få andre steder i Forsvaret de har plass til at alle kan komme sammen.

HV-03: Tony Platek er sjef for HV-03. Mandag tok han imot forsvarsministeren på Heistadmoen.– Noe vi kunne løse raskt

Regjeringen har ifølge forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) satt som mål å øke Heimevernet med 5000 soldater, fra dagens 40.000.

– Jeg kunne gjerne tenkt meg å øke med enda flere, men det er det ikke rom for, fordi vi mangler utstyr, blant annet.

For at Forsvaret skal kunne vokse, trenger man mer utstyr, flere folk og mer bygningsmasse, forklarer Gram. Utbedring av sanitærfasilitetene er bare et av mange grep som kan gjøres for å utvikle Heistadmoen.

– Dette her kom frem som en veldig konkret sak, noe som vi kunne løse raskt, allerede i år. Denne garnisonen kan brukes enda mer og med et forsvar som skal vokse og ha mer aktivitet, så trenger man denne typen fasiliteter.

Heistadmoen leir er hovedkvarteret for Telemark og Buskerud heimevernsdistrikt (HV-03).

I tillegg til å være en viktig øvingsarena for Heimevernet, brukes områdene av andre avdelinger i Forsvaret, som Garden og Krigsskolen, i tillegg til politiet.

Powered by Labrador CMS