Nyheter

BOSNIA-TUR: Forsvarsminister Bjørn Arild Gram er på reisefot. Illustrasjonsbilde fra Natos hovedkvarter i Brussel tidligere i år.

Norge støtter Bosnias forsvar med 1,4 millioner kroner

Går til å kurse kvinnelige soldater og styrke cyberforsvaret.

Publisert Sist oppdatert

Norge gir 1,4 millioner kroner til å kurse kvinnelige soldater og styrke cyberforsvaret i Bosnia-Hercegovina, opplyser forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Forsvarsministeren er på en rundreise i Nord-Makedonia, Serbia og Bosnia-Hercegovina. Tirsdag møtte han Bosnia-Hercegovinas forsvarsminister Zukan Helez.

– Støtten omfatter kursing av kvinnelig bosnisk militært personell og utvikling av kapasitet innen cyberforsvar, hvor vi fra norsk side kan bidra med finansiering og kursing av personell, sier Gram i en pressemelding.

– Krigen i Ukraina har så langt hatt stor innvirkning på cyberlandskapet. Antall cyberangrep mot organisasjoner i alle sektorer og alle land i år har økt. Det er viktig at vi støtter Bosnia-Hercegovina i å bygge opp deres kompetanse på dette området, sier Gram.

Powered by Labrador CMS