Nyheter

FORBEREDELSER: Forsvarets sanitet gjør seg klare til å støtte det sivile helsevesenet med vaksinering. Her klargjøres grunnutstyret tirsdag 14. desember.

Forsvaret: 160 personell klargjort til å hjelpe med vaksineringen

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var mandag at det ble kjent at regjeringen har bedt Forsvaret om å hjelpe til med vaksineringen. Tirsdag ettermiddag var vernepliktige fra Forsvarets sanitet (Fsan) på Sessvollmoen leir i full gang med å pakke og gjøre seg klare til å bistå.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

FOH bekrefter at 160 personell er forberedt til å hjelpe til.

– Forsvaret har klargjort ti mobile vaksineringsteam med 16 personer i hvert team, med tilknytning til flere av Forsvarets avdelinger, sier pressetalsperson i FOH, Preben Aursand, til Forsvarets forum.

Heimevernet kartlegger

I forbindelse med at Forsvaret setter sammen team til å bistå med vaksinering, har også Heimevernet (HV) begynt å kartlegge sine ressurser.

Les også: Støre: Forsvaret er spurt om å hjelpe med vaksineringen

Tirsdag sendte HV ut en tekstmelding der de ba om tilbakemelding på hvem som har medisinskfaglig bakgrunn og som kan bidra hvis behovet oppstår:

«HV-16 kartlegger hvem i strukturen som har medisinskfaglig bakgrunn (lege, tannlege, sykepleier, hjelpepleier og tilsvarende) som ikke jobber i helsevesenet, og som kan være gripbar hvis behovet oppstår.»

HV har tidligere bistått under håndteringen av koronapandemien, blant annet med kontroller på grensen til Sverige.

Hær, sjø og luft

Forsvaret skal også hjelpe helsemyndighetene med å organisere frivillige som skal hjelpe med vaksineringen. Det skriver Forsvaret på sine nettsider.

– Forsvaret skal ikke overta vaksinering for noen, men yte støtte til allerede etablerte systemer i kommunene ved behov.

Også Hæren, Sjøforsvaret og Luftforsvaret skal settes inn i vaksineringsarbeidet.

Powered by Labrador CMS