Nyheter

PRESSEKONFERANSE: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) under pressekonferanse om koronasituasjonen.

Støre: Forsvaret er spurt om å hjelpe med vaksineringen

Forsvarets sanitet har blitt bedt av regjeringen om å hjelpe kommunene med å sette koronavaksiner. Det sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) mandag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringen og helsemyndighetene er alvorlig bekymret for økningen av koronasmitte i Norge.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Nå har Forsvaret blitt spurt om å hjelpe kommunene med å få satt koronavaksiner. Det sa statsminister Jonas Gahr Støre på regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen mandag.

– Vi har satt som mål om at alle over 45 år skal få tilbud om oppfriskningsdose, den tredje dosen, innen midten av januar, sa Støre.

Statsministeren la til at presset på kommunene allerede er stort, og at vaksinering er det beste virkemidlet for å få bukt med smittespredningen.

– Vårt mål er nå å forsterke vaksineinnsatsen ved at de får hjelp og avlastning. Regjeringen har derfor gjennom helgen bedt Forsvaret om å bistå kommuner som trenger det, sa Støre.

– Forsvaret vil kunne organisere innsatsteam med ansatte fra Forsvarets sanitet (Fsan), frivillige, tannleger, ansatte i bedriftshelsetjenesten og personell fra helseforetakene.

Statsministeren sa at også apotek skal brukes i vaksineringen som del av en nasjonal ordning.

Les også: VG: Forsvaret kan bli brukt til koronavaksinering

Forsvaret bekrefter til Forsvarets forum at de har mottatt oppdraget om å bistå med vaksineringen. Foreløpig er det ikke avklart når dette vil komme i gang.

– Per nå er vi i en planleggingsfase, sier pressetalsperson i Forsvarets operative hovedkvarter (FOH), Preben Aursand, til Forsvarets forum.

– Det kommer til å komme en plan innen kort tid, føyer han til.

Powered by Labrador CMS