Nyheter

FORSIKTIG: Forbundsleder i Norges Torbjørn Bongo ønsker ikke å si for mye om den såkalte dusj-saken som VG avslørte i helgen.

Norges offisersforbund om dusjsaken: - Dette skulle aldri ha skjedd

Forbundsleder Torbjørn Bongo kommenterer «dusjsaken» som en hendelse som ikke kan aksepteres, og noe som aldri skulle ha funnet sted.

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Saken VG publiserte søndag om soldaten Julie Sandanger, som ble snikfilmet i dusjen av en overordnet, har fått stor oppmerksomhet. Sersjanten som gjorde det er siden dømt for forholdet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Dette skulle aldri ha skjedd. Detaljene i saken har jeg ikke anledning til å gå inn på, men det er viktig at saken tas på største alvor og at begge parters syn kommer fram, sier Bongo til Forsvarets forum.

– Flere gir uttrykk for at dette er en graverende sak, og en sak som setter Forsvaret i et dårlig lys. Offisersforbundet har vel en mening om sakens kjerne, at et befal har misbrukt tilliten overfor en underordnet?

– Som sagt kan jeg ikke gå i detaljer i denne saken, bare gjenta hvor viktig det er at begge parters syn blir belyst og behandlet på en skikkelig måte. Og at de begge føler at dette blir gjort. Og for vår alles del er det viktig at avgjørelsen blir godt begrunnet når den tas, sier Torbjørn Bongo.

Ingen signaler om ukultur

Leder i BFO Jens Jahren liker ikke snakket om avskjedigelse i offentligheten. - Saken virker å ha godt behandlet internt, sier han

Også i Befalets Fellesorganisasjon er man opptatt av alvoret i denne saken.

– Det understrekes jo av domfellelsen av mannen, men så er det uheldig at man i offentligheten diskuteres avskjedigelse eller ikke. Det er noe man må diskutere på lokalt nivå, altså i bataljonen. Og som jeg forstår det er det sagt fra begge hold at der er saken behandlet på en bra måte, sier lederen i Befalets Fellesorganisasjon, Jens Jahren.

– Vi har ikke fått noen signaler om at det finnes noen generell ukultur slik jeg oppfatter det. Her er det snakk om en mann som har håndtert en situasjon svært dårlig, sier Jahren.

Forbundsleder i arbeidsgiverorganisasjonen Parat, Forsvar, Johan Hovde, har skrevet under på oppropet fra Militært kvinnelig nettverk mot mangelfull varslingshåndtering av seksuell trakassering i Forsvaret.

– Som forbundsleder mener jeg vi har et ekstra ansvar. Det for for mange saker som ikke blir tatt tak i av arbeidsgiver, skriver Hovde

Powered by Labrador CMS