Nyheter

APPLAUS: Ukrainske Anastasia ble hedret med stående applaus i pausen i kampen mellom brann og Strømsgodset.
APPLAUS: Ukrainske Anastasia ble hedret med stående applaus i pausen i kampen mellom brann og Strømsgodset.

Ukrainsk militærlege fikk stående applaus på Brann-kamp

Nyutdannede Anastasia har allerede fått medalje for innsatsen hennes ved fronten i Ukraina. Og under kampen mellom Brann og Strømsgodset ble hun hedret med blomster og stående applaus.

Ukrainske Anastasia er nyutdannet lege og fikk tapperhetsmedalje etter kun en uke ved fronten, for å reddet sårede soldater. Nå har hun vært en måned i Norge for faglig påfyll og praksisopplæring.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Av hensyn til Anastasias sikkerhet, bruker vi ikke etternavnet hennes.

Det var Fanaposten som omtalte saken først.

28 år gamle Anastasia har under oppholdet i Norge bodd hos Anna Tribis i Bergen. Tribis ble for første gang introdusert for Anastasia gjennom sjefen for sanitet i det ukrainske forsvaret, under et besøk til Ukraina i 2022.

– Denne unge kvinnen må du passe godt på, for hun skal en dag redde livet mitt, sa den ukrainske sanitetssjefen til Tribis, skriver Fanaposten.

Under forrige ukes kamp mellom Brann og Strømsgodset ble Anastasia og Anna invitert til losjen på Brann Stadion. Det var HMM Helsehjelp til Ukraina, med Paal Christian Mowinckel og Tor Fredrik Müller i spissen, som inviterte til middag og en hyggelig prat.

Lite visste Anastasia at hun selv skulle ut på banen i regnværet, som lå over stadion den søndagen.

For i pausen ble 28-åringen hentet fra losjen og ned på banen til stående applaus fra tilskuerne for å motta blomster og heder for hennes innsats i Ukraina.

Styreleder i Brann, Aslak Sverdrup, sier til Forsvarets forum at dette er en av klubbens måter å vise deres støtte til Ukraina.

– Vi har tidligere tatt et tydelig standpunkt om at vi støtter Ukraina i krigen mot aggressive Russland, sa styrelederen til Forsvarets forum.

Sverdrup har blant annet tatt ferie fra jobben for å bidra med å levere utstyr til ukrainske soldater ved fronten. I alt var han med på å levere 193 observasjonsdroner og seks biler, skriver Bergens Tidende i en sak om styrelederens reise til den ukrainske fronten.

Powered by Labrador CMS