Nyheter

BEREDSKAP: Kinas opprustning og økende militære aktivitet rundt Taiwan får mange til å frykte en invasjon i løpet av det neste tiåret. Bildet viser en missiltest i ørkenen i Jioupeng i fjor.

Taiwan svarer på kinesisk militær aktivitet

Taiwan gjennomførte tirsdag en luftforsvarsøvelse med Patriot-missiler og artilleri. De sier de vil trappe opp treningen som svar på kinesisk militær aktivitet.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Taiwan fant øvelsen sted tirsdag morgen. I tillegg til amerikanske Patriot-missiler, ble egenproduserte Sky Bow-missiler brukt. Både hæren og marinen deltok i øvelsen.

– Målet var å bekrefte kommando- og kontrollfunksjoner i fellesoperasjoner mellom de ulike våpengrenen, sier forsvarsledelsen.

Skip og fly fra det kinesiske forsvaret er nesten daglig til stede rundt den selvstyrte øya. Det militære presset mot Taiwan øker med aktiviteter eksperter beskriver som «i gråsonen» og som ikke går over grensen til faktiske krigshandlinger.

Kina gjør krav på Taiwan og har sagt at de ikke kan utelukke bruk av makt for å få kontroll over øya, som har vært selvstyrt siden kommunistene tok kontroll over fastlandet i borgerkrigen i Kina, som ble avsluttet i 1949.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS