Nyheter

TEST: Et amerikansk skip tester et laservåpen i Aden-bukta i desember 2021.

Taiwan utvikler laser mot droner

Et laservåpen som skal kunne skyte ned droner er under utvikling i Taiwan. 

Publisert Sist oppdatert

I løpet av året skal Chungshan Institute of Science and Technology ha produsert en prototype av et nytt laservåpen. Det skriver avisen Taipei Times. Opplysningene kommer fra en anonym statsansatt.

Ifølge Taipei Times får Taiwan «global assistanse» for å utvikle laseren, som skal beskytte mot kinesiske droner i en potensiell militær konflikt. Den internasjonale hjelpen skal ha ført til teknologiske gjennombrudd i løpet av kort tid.

Våpenet skal kunne plasseres på en CM-32 Treleopard, en åttehjuls panservogn, og ha en styrke på 50 megawatt. I tillegg til å skyte ned droner, skal laseren brukes mot missiler.

Flere land utvikler laserkanoner og andre strålevåpen. I USA utvikler blant annet selskapet Raytheon et system som kan monteres på pansrede kjøretøy.

Enkelte strålevåpen er allerede i bruk. Israels Iron Beam-system kan for eksempel skyte ned droner. Ifølge Taipei Times koster det Israel 35 kroner å skyte ned en drone med laser, mens prisen er rundt 50.000 kroner per skudd ved bruk av missilsystemet Iron Dome.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

TRELEOPARD: En taiwansk CM-32 Treleopard.Powered by Labrador CMS