Nyheter

FREMGANG: Hangarskipet Fujian, også kjent som Type 003, skal nå nærme seg å være klart for tester til havs.

Kina viser frem sin nye krigsmaskin

Den statlige kinesiske kanalen CCTV har frigitt et videoklipp som viser landets nye krigsskip, Fujian.

Publisert Sist oppdatert

Kina har frigitt et videoklipp som gir et nytt innblikk i fremdriften på deres nye hangarskip Fujian. Hangarskipet, som er det første av sin type til å være produsert i Kina i sin helhet, blir også det første hangarskipet i People's Liberation Army Navy (PLAN),  som benytter seg av katapult når fly skal ta av, skriver The Warzone.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Når hangarskipet er i tjeneste, vil PLAN være én av tre mariner i hele verden som opererer CATOBAR hangarskip, sammen med USA og Frankrike.

Les også: Nå starter treningen av ukrainerne med norsk F-16

Catapult-assisted takeoff but arrested recovery (CATOBAR), er et uttrykk som brukes innen luftfart til å beskrive fly som tar av fra hangarskip ved hjelp av katapult, og som blir «fanget» igjen ved hjelp av en vaier ved landing. Dette gjør at både take-off og landing kan gjøres på langt mindre plass.

I 2030 skal også India etter planen få CATOBAR hangarskip og Storbritannia ser på mulighetene for å få en katapult-løsning på sine Queen Elizabeth-klasse hangarskip.

Les også: Russiske missiler skal ha fått «flares»

Ut ifra det man kan se på videoklippene frigitt av den statlige kanalen CCTV og de nylig gjennomførte katapulttestene, indikerer at sjøsetting og tester til havs kan komme i nær fremtid. Dersom det skjer, vil det være et viktig steg mot å levere hangarskipet til PLAN, noe som kan skje så tidlig som i 2025. 

Kinas nye krigsskip skal være en del av landets rivalisering med USA og deres visjon om å kontrollere havområder og vise makt bortenfor sine egne kystlinjer, ifølge The Warzone.

Powered by Labrador CMS