Nyheter

MOTTILTAK: Bildet skal vise et nedskutt missil av typen Kh-101. På bildet kan man også se det som skal være en påmontert avfyringsmekanisme for avledningsbluss, kjent som «flares».

Russiske missiler skal ha fått «flares»

Det russiske missilet Kh-101 skal ha fått mottiltak i form av avledningsbluss. Nå skal det være filmet i bruk for første gang.

Publisert

Det luftavfyrte kryssermissilet Kh-101 skal ha blitt fanget på film når det avfyrer «flares», skriver The Warzone.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

29. desember 2023 dukket det opp en video på sosiale medier som skal vise et Kh-101 kryssermissil i det det avfyrer avledningsbluss på vei mot sitt mål et sted i luften over Ukraina. Videoklippet har dukket opp i etterkant av at Russland utførte et massiv angrep med droner og missiler, der blant annet minst 90 Kh-101, Kh-55 og Kh-555-kryssermissiler skal ha blitt skutt mot ukrainske byer. 

Nøyaktig når og hvor hendelsen er filmet er ikke kjent, skriver The Warzone.

«Flares» er en form for avledningsbluss. Hensikten er at fiendtlige missiler som skytes for å ødelegge og stoppe kryssermissilene skal ta feil av missilet og blussene, og dermed sørge for at missilet kan fortsette ferden mot sitt mål. «Flares» er typisk brukt av fly, helikoptre og andre luftfartøy for å unnslippe fiendtlige missiler.

Se klippet under:

Powered by Labrador CMS