Nyheter

VIDEOLINK: Militærkomiteens første møte i 2022 holdes fra Natos hovedkvarter i Brussel, men deltagerne må bli med digitalt.

Årets første møte i Militærkomiteen holdes digitalt

Nok en gang må Natos forsvarssjefer møtes digitalt. På programmet står et møte med den ukrainske og den georgiske forsvarssjefen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Årets første møte i Natos militærkomité holdes digitalt fra Brussel, Belgia. Møtet holdes over to dager, den 12. og 13. januar.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Komiteen skal diskutere militær strategi og utvikling, i tillegg til avskrekking og forsvar av det euro-atlantiske området.

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen og de andre allierte forsvarssjefene skal også diskutere innspill til Natos nye strategiske konsept, som sist ble oppdatert i 2010. Det ble bestemt under toppmøtet i Brussel i juni i fjor at det neste strategiske konseptet skulle være klart innen neste toppmøte, som avholdes i Madrid i juni 2022.

På programmet står også et møte mellom Natos forsvarssjefer og deres kollegaer fra Georgia og Ukraina, henholdsvis Zaza Gogava og Ruslan Khomchak, for å diskutere landenes sikkerhetspolitiske situasjoner.

Militærkommiteen er det høyeste organet i Natos militære organisasjon og består av medlemslandenes forsvarssjefer. I mai 2020 ble det første digitale møtet i Militærkomiteens historie holdt.

Da Militærkomiteen møttes i januar 2021, diskuterte de blant annet Afghanistan og koronapandemien. Les mer her!

Powered by Labrador CMS