Nyheter

ØVER: Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko, second left snakker med offiserer under en øvelse 6. januar.

Russland og Belarus innleder felles militærøvelse

Russland og Belarus innledet mandag en felles militærøvelse, noe som har skapt frykt i Ukraina og Vesten for at en ny russisk bakkeoffensiv kan være på vei.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag innledet de to lands flyvåpen en felles øvelse som skal pågå fram til 1. februar. Sikkerhetsrådet i Belarus sier at øvelsen er defensiv og fokuserer på rekognosering og forsvar.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Russland benyttet Belarus som springbrett da de invaderte Ukraina i februar i fjor, og det skjedde i etterkant av at russiske og belarusiske styrker hadde holdt en felles militærøvelse.

Øvelsen innebærer trening på luftrekognosering, avvergelse av flyangrep og forsvar av viktige objekter og kommunikasjoner, sier Pavel Muravejko i sikkerhetsrådet.

Les også: Russere flykter fra mobilisering: – Alle heltene mine er i fengsel

Økt militær aktivitet i landet har utløst frykt i Kyiv og Vesten for at Russland kan bruke sin allierte til en ny bakkeoffensiv mot Ukraina.

Forsvarsdepartementet i Belarus sier at situasjonen langs grensa ikke er spesielt rolig, men at landets styrker holder kruttet tørt etter pålegg fra president Aleksandr Lukasjenko.

Les også: Østtysk jagerflypilot: – Russland gjør det samme som i sovjettiden

Powered by Labrador CMS