Nyheter

BARDUFOSS: I nærheten av flystasjonen på Bardufoss står det hytter i næreheten som er eid av russere.

Politikerkone har overtatt «russerhytte» i Bardufoss

Bergenslista-politiker Trond Tystad og hans kone Zhanna Petryaeva Tystad har overtatt en av de russiskeide hyttene som har utsikt til militære flystasjonen i Bardufoss.

Publisert Sist oppdatert

Hytta ble sendt til tinglysning på fredag i forrige uke, skriver TV 2.

– Så da kan vi si at vi har gjort Norge en tjeneste med å kjøpe den vekk fra russerne, sier Tystad til kanalen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I helgen skrev TV 2 om hvordan russere som kan knyttes til president Vladimir Putins regime, eier flere hytter midt i det som er et av Norges viktigste militære områder. En av eierne er ordfører Igor Morar i Murmansk by. Han representerer Putins parti Forent Russland.

Tystad sier han og kona reagerte med en gang da de så sakene til TV 2, og ekteparet har stilt både hytte og inventar tilgjengelig for PST og andre som måtte ha interesse av å undersøke hyttene.

– Vi har skrevet til tipstelefonen til Politiets sikkerhetstjeneste, sier han.

Norske sikkerhetsmyndigheter advarte så sent som i februar, da de la fram sine oppdaterte trusselvurderinger, mot økt etterretning fra Russland i Norge. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) påpekte blant annet at Russland vil skaffe seg eiendommer nær militære anlegg.

Slike eiendommer kan bli brukt til spionasje eller bli overtatt av russiske myndigheter i en krise eller krig, ifølge PST.

Zhanna Petryaeva Tystad er fra byen Penza, sørøst for Moskva, ifølge Bergens Tidende

Powered by Labrador CMS