Nyheter

KRASJ: Ulykken var den andre med militære kjøretøy involvert med rundt en times mellomrom tirsdag.

To ute av sykehus etter ulykke på Setermoen: – Har fått oss en liten støkk

To personer i 20-årene ble lettere skadd etter en trafikkulykke mellom to militære kjøretøy ved Setermoen tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ble to personer fløyet til sykehus etter at en militær personbil krasjet med en militær lastebil på E6 ved Setermoen i Bardu i Indre Troms.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Brage Steinson Wiik-Hansen er talsperson i Hæren, og har vært i kontakt med de to som ble fløyet til sykehuset etter ulykka.

– De har det veldig bra etter forholdene, og det er lettere skader det er snakk om. Vi er veldig glade for at det gikk som det gikk, sier Wiik-Hansen til Forsvarets forum onsdag formiddag.

Begge blir skrevet ut i løpet av dagen, opplyste Wiik-Hansen onsdag.

Lettet

Et av Forsvarets Bell-helikoptre rykket ut, samt et ambulansehelikopter, som fløy hver sin pasient til sykehuset i Tromsø.

– De var veldig glade for å se hverandre igjen i går kveld, og å se at det gikk bra med den andre, sier han.

De to satt i personbilen, som mest sannsynlig kom over i motgående kjørefelt og traff lastebilen, ifølge politiets opplysninger etter å ha hentet inn informasjon fra vitner og undersøkt spor på stedet.

Brannvesenet måtte kutte dem løs fra vraket, før de ble tatt med videre til Tromsø. Tre personer satt i lastebilen, og ble sendt til legevakta for sjekk.

– Viktig å holde oss i ro på veiene

Øvelsen Joint Viking foregår for øyeblikket i området, og det er høy militær aktivitet. Øvelsen blir imidlertid ikke påvirket av tirsdagens hendelser, og vil foregå som planlagt.

GLATT: Det er nordnorsk vinterføre i området der ulykka skjedde.

– Vi ser at det på øvelser ofte er veiaksene som er det skumleste, altså vanlig trafikk, sier Wiik-Hansen.

Talsmann Johnny Karlsen i Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) sier ulykka er en påminner om at det er viktig å være oppmerksom.

– Vi har alle fått oss en liten støkk, og en påminner om at det er viktig å holde oss i ro på veiene. Det er mye militær og sivil trafikk, sier Karlsen.

Powered by Labrador CMS