Nyheter

BER OM MØTE: Målselv-ordfører Bengt-Magne Luneng har sammen med ordfører kollega i Bardu, Toralf Heimdal, bedt om et møte med forsvarsministeren.
BER OM MØTE: Målselv-ordfører Bengt-Magne Luneng har sammen med ordfører kollega i Bardu, Toralf Heimdal, bedt om et møte med forsvarsministeren.

Feilregistrering av forsvarsansatte kan koste kommunene millioner

I Bardu og Målselv er det grunn til å tro at minst 400 ansatte ikke er registrert som bosatt i kommunen, selv om de burde vært det. Det kan koste kommunene millioner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ordførere i forsvarskommunene Bardu og Målselv, Toralf Heimdal og Bengt-Magne Luneng (begge Sp) har bedt forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) om et møte. Målet med møtet er å sikre at forsvarsfolk melder flytting til kommunene. Det skriver Nye Troms.

Ifølge lokalavisen mener Bardu-ordfører Toralf Heimdal at det er et potensial for 300 flere innbyggere i kommunen. Det forutsetter at forsvarsfolk registreres korrekt som bosatt i kommunen. I Målselv anslås det at rundt 100 forsvarsansatte er feilregistrert på samme måte.

I henhold til Lov om folkeregistrering skal opphold i en kommune på seks måneder eller mer, regnes som bosetting. Dette gjelder selv om oppholdet er midlertidig.

Korrekt registrering av samtlige forsvarsansatte vil kunne gi minst fem millioner kroner mer i inntekter til kommunene hvert år, skriver avisen.

Powered by Labrador CMS