Nyheter

ØVELSE: Medlemmer av den sørkoreanske hærens kommando for spesialoperasjoner, under en maritim øvelse sammen med amerikanske og japanske styrker, langs kystlinjen i Yangyang i Sør-Korea, 28. august 2023.

Nord-Korea: Styrker marinen med våpen og utstyr

Ifølge Nord-Koreas leder, Kim Jong-un er farvannene rundt den koreanske halvøya et av de mest ustabile stedene i verden. Nå ruster han opp landets marine.

Publisert Sist oppdatert

USA, Sør-Korea og Japan gjennomførte felles øvelser utenfor Koreahalvøya tirsdag. Nord-Korea vil styrke marinen og anklager landene for å øke risikoen for atomkrig.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De tre allierte landene øvde i internasjonalt farvann utenfor den sørkoreanske øya Jeju. Formålet var å styrke evnen til å oppdage og spore mål, og informasjonsutvekslingen ved eventuelle provokasjoner fra Nord-Korea, opplyser det sørkoreanske militæret.

Øvelsen skjer mens Nord-Korea leder Kim Jong-un har tatt til orde for en «radikal» modernisering av våpnene og utstyret til landets marine.

– På grunn av de skjødesløse og konfronterende stegene tatt av USA og andre fiendtlige krefter, har farvannene utenfor den koreanske halvøya blitt de mest ustabile i verden, med fare for en atomkrig, sa Kim ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Lederne for USA, Sør-Korea og Japan har for første gang møttes i fellesskap. De tre er blitt enige om å styrke det militære og økonomiske samarbeidet i møte med et stadig mektigere Kina og atomtrusselen fra Nord-Korea.

Powered by Labrador CMS