Nyheter

DESTRUERT: Et Minuteman III-missil ble destruert over Stillehavet onsdag etter en feil ved oppskyting. Bildet ovenfor viser en ubevæpnet Minuteman III under en test 2. oktober 2019 ved Vandenberg Air Force Base i California.

Amerikansk missiltest endte i Stillehavet

Et avvik under oppskytingen førte til at missilet ble destruert, opplyser Air Force Global Strike Command.

Publisert Sist oppdatert

Under en test av et langtrekkende missil med navnet Minuteman III utenfor USAs vestkyst skjedde det en feil under oppskytingen. Missilet ble deretter destruert over Stillehavet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Minuteman III er et interkontinentalt, ballistisk missil som er en del av USAs atomstyrke. Det kan bære opptil tre kjernefysiske stridshoder. Missilet som ble destruert, var ubevæpnet.

Air Force Global Strike Command skrev i en uttalelse at missilets ferd ble «avsluttet på en sikker måte» klokken 12.06 onsdag som følge av et avvik under oppskytingen fra Vandenberg-basen i California.

– Et avvik er enhver uventet hendelse under en test. Siden avvik kan oppstå av mange årsaker knyttet både til den operasjonelle plattformen og testutstyret, er grundig analyse nødvendig for å finne årsaken, skriver den amerikanske styrken videre.

Hendelsen vil bli undersøkt av en granskningsgruppe.

Minuteman III-missiler testes jevnlig av USA fra Vandenberg-basen nordvest for Los Angeles. Under en normal test vil missilet skytes opp og bringe kapselen som kan inneholde stridshoder 6800 kilometer over Stillehavet, frem til Kwajaleinatollen i Marshalløyene.

Systemet Minuteman bruker ble designet for 50 år siden, og det regnes som en bærebjelke i de amerikanske atomstyrkene. I 2029 vil Minuteman erstattes av LGM-35A Sentinel.

Powered by Labrador CMS