Nyheter

TILBAKETREKNING: En russisk soldat holder vakt utenfor atomkraftverket Zaporizjzja i Ukraina.

Mulig russisk tilbaketrekning fra omstridt atomkraftverk

Det har i lang tid vært store bekymringer for en atomulykke ved atomkraftverket Zaporizjzja i Ukraina. Nå ser det ut til at russerne forbereder en tilbaketrekning, ifølge sjefen for Energoatom, Petro Kotin.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er kommet tegn den siste tiden på at Russland forbereder tilbaketrekning fra atomkraftverket Zaporizjzja, mener sjefen for Energoatom, Petro Kotin.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kotin viser til kommentarer i russisk presse, der det har vært utspill om at russiske styrker kanskje burde trekke seg ut, og at kontrollen over kraftverket burde overlates til Det internasjonale atomenergibyrået IAEA, melder CNN.

Les også: IAEA-sjefen bekymret for bombingen ved atomkraftverk i Zaporizjzja

– Det er som at de nå pakker og stjeler med seg det de kan finne, sier Kotin i et intervju med ukrainske medier.

Kotin sier også at russerne i de månedene de okkuperte kraftverket, puttet alt inn i det, både militært utstyr og personell, lastebiler, antakelig med våpen og eksplosiver, og at de minela området rundt kraftverket.

Både kraftanlegget og området rundt, inkludert byen Enerhodar, har vært utsatt for stadige angrep som skaper frykt for en atomulykke dersom strømforsyningen avbrytes over lengre tid. Russland og Ukraina legger skylden på hverandre for angrepene.

Powered by Labrador CMS