Nyheter

GENERALMAJOR: Inge Kampenes begynner i ny jobb etter sommeren og jakten på hans etterkommer er i gang. Den vil få lavere grad enn det Kampenes har.
GENERALMAJOR: Inge Kampenes begynner i ny jobb etter sommeren og jakten på hans etterkommer er i gang. Den vil få lavere grad enn det Kampenes har.

Den nye Cyber-sjefen får lavere grad

En håndfull generaler forsvinner, har forsvarssjefen varslet. Når generalmajor Inge Kampenes slutter, skal etterfølgeren bli brigader eller flaggkommandør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag løper fristen ut for å søke på ni høye offisersstillinger i Forsvarssektoren. Det er snakk om fem stillinger på OF7-nivå og fire stillinger på OF6-nivå. Stillingene i Forsvaret er delt opp i offisersgrader (OF) og spesialistgrader (OR).

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

OF-søylen går fra den laveste offisersstillingen, fenrik (OF1), til den høyeste, som er general (OF9). OF7 er den tredje høyeste militære graden i Norge og utgjør generalmajorer og kontreadmiraler.

OF6 er den høyeste stabsoffisersgraden og utgjør brigader og flaggkommandør.

Reduserer tostjerners-generalene

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen sa i Forsvarets forum i desember i fjor at det innen 2024 blir fem-seks færre tostjerners generaler og rundt 20 færre oberster og kommandører. Da hadde han allerede redusert én tostjerners general fra Forsvarsstaben og én fra Forsvarets operative hovedkvarter.

I denne runden av ansettelser, forsvinner en til av tostjerners-generalene, nemlig sjefen for Cyberforsvaret. Etter at nåværende sjef for Cyberforsvaret, generalmajor Inge Kampenes, begynner i ny jobb utenfor Forsvaret i august, får hans etterfølger lavere grad enn stillingen har hatt til nå.

Mange høye offisersstillinger ute

Stillingene som skal besettes på OF7-nivå er:

  • Nestkommanderende ved Forsvarets operative hovedkvarter. Der sitter Ole Morten Sandquist midlertidig.
  • Rektor ved Forsvarets høgskole. Der sitter flaggkommandør Lars Arne Aulie midlertidig, etter at generalmajor Henning André Frantzen fikk ny jobb i Forsvarsdepartementet.
  • Sjef for Forsvarets logistikkorganisasjon. Denne stillingen er nylig gjort militær etter at den i en årrekke var sivil på åremål. Generalmajor Lars Christian Aamodt tok over stillingen midlertidig i juni.
  • Sjef for Forsvarets spesialstyrker. Generalmajor Torgeir Gråterud har den stillingen i dag. I april når han pensjonsalderen for militært tilsatte på 60 år.
  • Sjef for investering i Forsvarsmateriell.

Fikk du med deg denne saken? FOH-sjef Odlo skal sitte over aldersgrensen

Stillingene som skal besettes på OF6-nivå er:

  • Nestkommanderende i Sjøforsvaret. Kontreadmiral Gunnstein Bruåsdal ble i statsråd i desember beordret til ny stilling i Natos hovedkvarter SHAPE (Supreme Headquarters Allied Powers Europe) i Mons, Belgia. Han tiltrer stillingen nærmere sommeren 2022.
  • Nestkommanderende ved Forsvarets høgskole.
  • Sjef for operasjonsavdelingen i Luftforsvaret, det som til tider omtales som NAOC på Reitan.
  • Sjef for Cyberforsvaret.
Powered by Labrador CMS