Nyheter

ÅRSMØTE: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) deltok på Trøndelag Aps årsmøte lørdag og møtte etterpå en ukrainsk familie som har flyktet fra krigen. Dette bildet ble tatt etter regjeringens pressekonferanse om krigen i Ukraina fredag 25. mars.

Støre møtte ukrainsk familie i Stjørdal

Statsminister Jonas Gahr Støre deltok på Trøndelag Aps årsmøte i Stjørdal lørdag og møtte da en ukrainsk familie som har flyktet fra krigen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er veldig sterkt, for det er så lett å kjenne seg igjen i hvordan det er å være pappa, og en familie, og dette enorme skiftet i livet, sa Støre til Adresseavisen etter møtet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Årsmøtet i Trøndelag Ap foregår på Scandic Hell i Stjørdal, hvor det også er innkvartert noen få ukrainske flyktninger. De fleste som har kommet til Trøndelag, står fortsatt i registreringskø hos politiet, i likhet med om lag 4.000 av de 9.000 flyktningene som har kommet til Norge fra Ukraina så langt.

Støre har tro på at registreringskøen forsvinner innen kort tid.

– De gjennomgangene vi har hatt med politiet og UDI, gjør meg trygg på at dette kommer i orden, sier han.

Støre holdt lørdag formiddag en tale til årsmøtet og sa da at han venter debatt om flyktningstrømmen. Det kommer til å skje at noen ikke synes det er greit at flyktningene gjør at man må dele på det norske tjenestetilbudet, sa han.

Han tror imidlertid at nordmenn forstår det ekstraordinære i situasjonen.

I talen understreket han også at Ukraina-krisen og verdenssituasjonen for øvrig kan gjøre at politiske ambisjoner må dyttes på, eller utsettes, og at man på noen områder kanskje må tenke nytt – uten at han sa konkret hvilke områder dette gjelder.

– Det blir et før og etter Ukraina, sa han.

Powered by Labrador CMS