Nyheter:

Åpner opp Olavsvern for Forsvaret igjen

Det skapte stor oppmerksomhet da Forsvaret i 2013 solgte ubåtbasen i Tromsø. Nå vil basen igjen være tilgjengelig for Forsvaret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Nato brukte nærmere fire milliarder kroner på ubåtbasen i Ramfjord i Tromsø. Så ble den solgt til en privat investorgruppe – med Gunnar Wilhelmsen i spissen – for 38,1 millioner kroner i 2013, skriver Nordlys.

Etter salget til private vakte det spesielt stor oppmerksomhet da kaiplass ble leid ut til et russisk rederi som la et forskningsskip i vinteropplag.

Men nå har WilNor Governmental Services, som er et datterselselskap i Wilhelmsen-gruppen, kjøpt seg inn i eiendomsselskapet. Det gir igjen Forsvaret og deres allierte muligheten til å ta i bruk basen, fordi Wilhelmsen-gruppen i flere år har samarbeidet med Forsvaret. Gruppen disponerer i dag flere baser langs norskekysten.

I en pressemelding skriver WilNor Governmental Services AS (WGS) at de har sikret seg retten til å kjøpe 66 prosent av aksjene i Olavsvern Group AS.

– Gjennom denne investeringen vil den tidligere militærbasen Olavsvern, som ligger utenfor Tromsø i Nord-Norge, gjøres tilgjengelig for det norske Forsvaret, allierte og kommersielle selskaper, heter det i pressemeldingen.

I 2015 inngikk WGS en langsiktig avtale med Forsvarets logistikkorganisasjon om strategisk logistikkstøtte til det norske forsvaret. Denne avtalen inkluderer transport, lagring, overnatting, forsyninger, drivstoff og etablering av midlertidige brakker.

– Avtalen med det norske Forsvaret inkluderer også flere forsyningsbaser langs norskekysten for å sikre Forsvarets evne til å ivareta Norges suverenitet og forsvare landet mot eksterne trusler. Med investeringen i Olavsvern vil WGS utvide basenes evner til å levere logistikk. Denne tilleggskapasiteten vil bli gjort tilgjengelig ikke bare for de norske forsvaret, men også de allierte styrkene. Utviklingen av Olavsvern vil skape ny virksomhet og sysselsetting i det bredere Tromsø-området.

– Vår ambisjon er å tilby kundene tjenester og løsninger som forbedrer og forenkler driften. Ved å investere i Olavsvern, tror vi at vi kan støtte kundene våre med et annet attraktivt tilbud i denne delen av Norge. Det neste trinnet blir å identifisere behov og begynne å oppgradere fasilitetene for å tiltrekke militære og sivile kunder, sier Vidar Hole, administrerende direktør i WGS i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS