Nytt om navn

GJEV STILLING: Arnhild Spence har lang erfaring med internasjonalt arbeid, og har nå fått en prestisjefylt koordinatorrolle i FN.

Tidligere forsvarstopp utnevnt til FN-koordinator i Kosovo

Arnhild Spence tiltrådte stillingen som utviklingskoordinator i Kosovo 5. september.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tromsøværingen Arnhild Spence er FNs nye utviklingskoordinator i Kosovo. Hun ble utnevnt av FNs generalsekretær António Guterres i forrige uke.

Stillingen går ut på å lede og koordinere FNs Kosovo-team (UNKT) i arbeidet for bærekraftig utvikling i Kosovo i tråd med bærekraftsmålene.

Spence har 30 års erfaring i yrkeslivet, og har blant annet jobbet i både Nato og FN. Før hun ble utnevnt til stillingen som FNs utviklingskoordinator i Kosovo, var hun nestleder og fungerende landdirektør i Verdens matvareprograms (WFP) feltoperasjoner i Pakistan. Der arbeidet hun med å støtte regjeringen i arbeidet mot matusikkerhet med UN Food Systems Summit, katastrofehåndtering og økt sosial beskyttelse.

Les også: Hedret for sin støtte til veteraner i tysklandsbrigaden

Hun begynte å jobbe i WFP i 2014, som direktør for partnerskap. I kraft av rollen har hun også tilbrakt tid i DR Kongo, for å jobbe mot hungersnød og forbedring av respons mot ebola.

Spence har kompetanse innen sikkerhet, utvikling og humanitære spørsmål, skriver FN i en kunngjøring. Hun startet sin karriere innen utenriks- og sikkerhetspolitikk, hvor arbeidet hennes inkluderte stillinger i de norske utenriks- og forsvarsdepartementene og NATOs internasjonale stab.

Spence har også erfaring fra FN-kontoret i Genève, Flyktninghjelpen og Røde Kors. Hun har en mastergrad i internasjonale relasjoner fra Universitetet i Oslo.

Les også: Skifter navn for å bli mer inkluderende

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Powered by Labrador CMS