Nyheter

BRUSSEL: Utenriksminister Anniken Huitfeldt (t.v.) møtte den ukrainske utenriksministeren Dmytro Kuleba på Natos utenriksministermøte torsdag.

Huitfeldt: Viktig å dokumentere krigsforbrytelser i Ukraina

Begge sidene i krigen mellom Ukraina og Russland anklager hverandre for krigsforbrytelser. Det er bred enighet i Nato om at disse må dokumenteres.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi må dokumentere anklagene om krigsforbrytelser i Butsja og andre steder. Det er viktig for alle parter å få på plass en uavhengig gjennomgang, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) til NTB.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Torsdag deltok hun på Natos utenriksministermøte i Brussel, hvor hun blant annet møtte Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba på tomannshånd for første gang siden 19. februar.

Les også: Russland begår krigsforbrytelser i Ukraina, sier Amnesty.

– Han fortalte meg om det han hadde sett av krigens grusomheter. Han har familie og venner inne i Ukraina, sier Huitfeldt.

Da ukrainske styrker gjenerobret småbyen Butsja sist lørdag, viste bilder døde sivile i gatene. Ukraina mener dette er en krigsforbrytelse begått av russiske styrker.

Torsdag kom rapporter om en video som skal vise ukrainske soldater som dreper russiske krigsfanger. Videoen er verifisert av New York Times.

Les mer: – Etterforskning er neste skritt, sier FN-topp i den ukrainske byen Butsja.

Powered by Labrador CMS