Nyheter

OVERFLYGING: Et isralsk F-15 og et Eurofighter i luften utenfor Jerusalem.

Tyske jagerfly fløy over Jerusalem

Det er første gang tyske militærfly har fløyet over Jerusalem siden 1. verdenkrig.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det israelske og tyske luftforsvaret fløy sammen over Knesset i Jerusalem søndag ettermiddag, skriver avisen Times of Israel.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Overflygingen viser det sterke partnerskapet og båndet mellom de to luftforsvarene og landene, i tillegg til forpliktelsene til fortsatt samarbeid i fremtiden, heter det i en uttalelse fra fra det israelske forsvaret.

Det er første gang siden 1. verdenkrig at tyske militærfly har fløyet over Jerusalem.

HOLOCAUSTMUSEET: Ingo Gerhartz (midten) la ned en krans på holocaustmuseet Yad Vashem i Jerusalem.

Overflygingen skjedde i forbindelse med at sjefen for det tyske luftforsvaret, generalløytnant Ingo Gerhartz, var på besøk i Israel.

Les også: Stridsvogn fra 2. verdenskrig funnet i kjelleren til 84-åring

Besøket og overflygingen er en del av flere minneseanser de to landene gjennomfører. I august fløy israelske jagerfly over konsentrasjonsleiren Dachau og flyplassen Fuerstenfeldbruck i Tyskland, der elleve israelske olympiske utøvere ble drept av palestinske terrorister i 1972.

Under besøket i Jerusalem, var Gerhartz også innom Yad Vashem holocaustmuseum, sammen med sjefen for det israelske luftforsvaret, generalmajor Amikam Norkin.

KNESSET: Israelske og tyske jagerfly over Knesset i Jerusalem.
Powered by Labrador CMS