Nyheter

DYR INVESTERING: Et Orion-fly parkert på Andøya flystasjon i september 2017. Senterpartiet kjemper for flystasjonen, men prisen kan bli høy.

Aftenposten: Sps forsvarsønsker kan bli flere milliarder kroner dyrere

Liv Signe Navarsete (Sp) har ikke svart på hva partiets satsing på Forsvaret kan koste.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Senterpartiet vil ha en storsatsning på Forsvar. Aftenposten har analysert hva partiet sier de ønsker og deretter spurt forsvarsgrenene hvor mye de tror det vil koste:

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

  • Å beholde Andøya som base for overvåkingsfly vil koste 3,5 milliarder kroner i en engangsinvestering. Å drifte både Andøya og Evenes vil koste ytterligere 200 millioner kroner i året.
  • Å øke årskullet i førstegangstjenesten med 4000 anslås å koste 500.000 kroner ekstra i året i personellutgifter etter 2028. I tillegg kommer prisen for flere ansatte, materiell, og trening.
  • Å øke Heimevernet fra 40.000 til 50.000 soldater vil koste 1,8 milliarder kroner over 20 år.

Senterpartiet har også sakt at de vil opprette en brigade i Sør-Norge, investere i mer utstyr til Forsvaret og gjenopprette Sjøheimevernet.

Aftenposten har spurt stortingsrepresentant Liv Signe Navarsete (Sp), som er medlem i Utenriks- og forsvarskomiteen, om hvor mye partiet anslår at det vil koste å gjennomføre målene de sier de har for Forsvaret. Hun svarte at Sp i 2021 la inne et forslag på 1,51 milliarder kroner mer til forsvar enn regjeringen.

Powered by Labrador CMS