Nyheter

USIKKERT: De nye reglene om strømprioritering kan ikke garantere kraft til ammunisjonsbedriften Nammo. Konsersjef Morten Brandtzæg fotografert på Raufoss 13. januar 2023.
USIKKERT: De nye reglene om strømprioritering kan ikke garantere kraft til ammunisjonsbedriften Nammo. Konsersjef Morten Brandtzæg fotografert på Raufoss 13. januar 2023.

Konsernsjef: – Et tydelig grep som åpenbart gjelder Nammo

Nammo mener nye regler for prioritering av strøm bør omfatte dem. Ammunisjonsprodusenten er definert som en kritisk samfunnsfunksjon av Forsvarets logistikkorganisasjon.

Publisert Sist oppdatert

Husholdninger og nødvendige samfunnsfunksjoner skal ikke måtte stå i kø for å få plass i strømnettet, skriver regjeringen i sin nye handlingsplan for nettilknytning.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Nammo, som holder til på Raufoss i Innlandet, er definert som en kritisk samfunnsfunksjon av Forsvarets logistikkorganisasjon. Derfor må bedriften omfattes av ordningen, mener konsernsjef Morten Brandtzæg.

– Det er et tydelig grep som åpenbart gjelder Nammo, sier han til Teknisk Ukeblad.

I Nammos område ligger også Green Mountain som driver et stort datasenter for Tiktok. De har sikret seg en stor strømavtale, og nå er det ifølge TU fullt i strømnettet i området. Nammo har søkt om mer strøm til å utvide produksjonen, men må stå i kø.

Elvia sier selskapet skal se nærmere på hvordan reglene skal tolkes.

– Vi vil vurdere om det er noe i denne handlingsplanen som får betydning for hvordan køen skal praktiseres framover, skriver kommunikasjonsrådgiver Vegar Stokset i Elvia.

Statssekretær Elisabeth Sæther (Ap) sier regjeringen skal gi nærmere føringer om hvilket strømforbruk som omfattes av reglene. Hun ikke gå inn i enkeltsaker mellom et nettselskap og en nettkunde.

Powered by Labrador CMS