Nyheter

GRØNT SKIFTE: Selskapet Green Ammo har utviklet en elektronisk og mekanisk løsning som skal erstatte rødplast og andre øvelsespatroner. Tidligere FSK spesialsoldat Steffen Botten, her på et bilde fra 2020, kom opp med ideen. Daglig leder Rolf Inge Roth er tidligere spesialsoldat og sjef Marinejegerkommandoen.

Green Ammo og FFI har signert ny kontrakt

FFI leder styringsgruppen for et nytt forsknings- og utviklingsprosjekt innen elektronisk løsammunisjon til skarpskytterrifle, lett maskingevær og maskingevær

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det ble i desember 2021 godkjent et FoU-prosjekt med Green Ammo som lager elektronisk løsammunisjon (E-blanks) for HK 417, Minimi og 12.7 mm. Forsvarsstaben (FST), Forsvarsmateriell (FMA) og Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) støttet søknaden og det ble gitt tilsagn på 13,6 millioner over fire år, skriver Marita Isaksen, seniorrådgiver i Forsvarsdepartementet, i en e-post til Forsvarets forum.

Hun legger til at kontrakt mellom FFI og selskapet er «signert nå nylig». FFI vil lede styringsgruppen for dette prosjektet .

Rolf Inge Roth, daglig leder i Skien-bedriften Green Ammo, sier til Forsvarets forum at det er viktig for dem å ha en tett og god dialog med det norske Forsvaret.

– Vi har lenge hatt et sterkt ønske om å ha Forsvaret som kunde. Dessuten ønsker vi å utvikle E-blanks for flere våpentyper, sier Roth.

Dette er imidlertid ikke det første forsknings- og utviklingsprosjektet til Green Ammo. Tilbake i 2019 inngikk de en FoU-kontrakt med Innovasjon Norge, ifølge Roth.

Forøvrig mottok Hæren mot slutten av oktober i fjor 80 sett E-blanks til angrepsriflen HK416. Verdien på den kontrakten er drøyt 2.6 millioner, pluss moms.

I utgangspunktet er E-blanks en erstatning for løsammunisjon, men ved å montere på laser kan man også trene på grunnleggende skyteferdigheter.

FFI skriver på sine nettsider om elektronisk løsammunisjon at «på sikt kan dette systemet erstatte skyting med rødplast.»

Powered by Labrador CMS