Nyheter

NY LOV: Den nye loven skal gjøre at USA kan låne eller leie ut militært utstyr til Ukraina og andre østeuropeiske land som er berørt av krigen.

Biden gjenopplivet lov fra andre verdenskrig

For å øke den militære støtten til Ukraina har USA vedtatt en ny versjon av en lov som ble brukt til å støtte allierte under andre verdenskrig.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den såkalte låne- og leieloven la grunnlaget for omfattende amerikansk støtte til allierte land i Europa mellom 1941 og 1945.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Mandag ble en ny lov- og leielov signert av Biden. Denne gangen er det Ukraina som skal hjelpes.

Les også: Norge gir 1,5 milliarder kroner til Syria

– Prisen for kampen er ikke billig. Men det koster enda mer å gi etter for aggresjon, sa presidenten.

Loven gjør at USA kan låne eller leie ut militært utstyr til Ukraina og andre østeuropeiske land som er berørt av krigen.

Biden ba også Kongressen om å godkjenne en ny bevilgning på 33 milliarder dollar for å støtte Ukraina. Summen tilsvarer 320 milliarder kroner.

Gjenopplivingen av loven fra andre verdenskrig skjedde samme dag som Vladimir Putin holdt en viktig tale i Moskva. Her sammenlignet han Russlands krigføring i Ukraina med kampen mot Nazi-Tyskland i andre verdenskrig.

Powered by Labrador CMS