Nytt om navn

DISTRIKTSSJEF: Oberst Kai Morkestrand tok over stillingen som distriktssjef ved Oslo og Akerhus heimevernsdristrikt 02 den 8. august 2022.
DISTRIKTSSJEF: Oberst Kai Morkestrand tok over stillingen som distriktssjef ved Oslo og Akerhus heimevernsdristrikt 02 den 8. august 2022.

Den tidligere forsvarsattachéen i Tyskland har begynt i ny jobb

I den nye stillingen skal oberst Kai Morkestrand lede 28 områdesjefer, en innsatsstyrkesjef og en distriktsstab.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg har hørt mye skryt av Heimevernet fra mine kollegaer, derfor så ble jeg nysgjerrig og så nettopp denne stillingen ledig og søkte med en gang, sier Morkestrand.

Morkestrand ble distriktssjef ved Oslo og Akershus heimevernsdistrikt 02 (HV-02) den 8.august 2022. Han tok over stillingen etter oberstløytnant Gisle Fagerland, som har vært fungerende sjef for oberst Thor Andreas Kårsten.

Les også: Lederen for Militært kvinnelig nettverk begynner i sivil jobb

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Det står på Forsvaret sin nettside.

– Etter seks år som militær assistent, så har jeg savnet kjernevirksomheten, som soldater og befal, sier Morkestrand, som tidligere har jobbet som forsvarsattaché i Tyskland.

Han har også vært infanterist, har bakgrunn fra Forsvarets spesialstyrker og i Etterretningstjenesten.

Oslo og Akershus heimevernsdistrikt 02 holder til i Lutvann leir i Oslo. Distriktet omfatter 23 kommuner, sentrale departement og myndigheter i og utenfor hovedstaden, Oslo lufthavn, internasjonale fergeforbindelser, E-6, E-18 og annen sentral og kritisk infrastruktur.

– Å være sjef for dette distriktet er veldig givende, jeg gleder meg til bli kjent med menneskene i HV, sier Morkestrand.

Les også: Tidligere sjef for Forsvarets spesialstyrker til ny jobb i KPMG

Powered by Labrador CMS