Nyheter

DRONE: tirsdag ble denne dronen lastet med eksplosiver skutt ned ved Ain al-Asad-basen i Irak.

Ingen norske soldater skadet i droneangrep mot militærbase i Irak

Den USA-ledede koalisjonen mot IS skjøt tirsdag morgen ned to droner som angrep den store Ain al-Assad-basen, som voktes av norske soldater.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Alarmen gikk klokken 03.00 lokal tid og de norske styrkene søkte dekning i beskyttelsesrom inne på basen. Dronene ble skutt ned og alle nordmenn er fysisk uskadd og gjort rede for, sier oberstløytnant Ivar Moen ved Forsvarets operative hovedkvarter til Forsvarets forum.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Han opplyser at det til daglig befinner seg rundt 30 norske soldater fra Brigade Nord på Ain al-Asad. De har blant annet ansvar for styrkebeskyttelse på basen

De to dronene var utstyrt med eksplosiver, men ble skutt ned før de forårsaket skade, opplyser koalisjonen. Ain al-Asad-basen i Anbar-provinsen har vært utsatt for en rekke lignende angrep tidligere.

I januar 2020 likviderte USA den iranske generalen Qasem Soleimani i Bagdad, og MQ-9 Reaper-dronen som ble benyttet ble sendt fra Ain al-Asad-basen.

Mandag, som var årsdagen for attentatet på Soleimani, ble det også skutt ned to droner som angrep flyplassen i Bagdad.

– Har man økt beredskapen i forbindelse med at det er to år siden angrepet på general Soleimani?

– Vi ønsker ikke vi å kommentere eventuelle tiltak og heving eller senking av beredskapen, fordi det gjør oss forutsigbare. Men det er en sammensatt og krevende sikkerhetssituasjon, sier Moen til Forsvarets forum.

Les mer: Hjemvendte Irak-soldater om rakettangrepet: – Det var surrealistisk

Powered by Labrador CMS