Nyheter

FERDIG: Franske soldater setter kursen hjemover etter å ha gjennomført en fire måneder lang kontingent i Sahel-regionen i 2021.

Frankrike avslutter sine operasjoner i Sahel-regionen

Fredag trekker de siste franske soldtene seg ut av Niger og Frankrike avslutter over ti år med operasjoner i Sahel-regionen.

Publisert

De siste franske soldatene trekker seg fredag ut av Niger. Det markerer slutten på over ett tiår med franske antijihadistiske operasjoner i Sahel-regionen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Selv om Frankrike forlater landet, er det fremdeles hundrevis av amerikansk militærpersonell igjen i landet, i tillegg til italienske og tyske styrker.

At Frankrike nå trekker ut sine 1500 soldater og piloter fra Niger, som tidligere var en fransk koloni, var imidlertid ventet. Landets regjerende generaler krevde at franskmennene forlot landet etter kuppet 26. juli.

Det var tredje gang på mindre enn 18 måneder at franske soldater ble sendt på dør i Sahel-regionen i Vest-Afrika. De ble også tvunget til å forlate andre tidligere kolonier, Mali i fjor og Burkina Faso tidligere i år, etter to militærkupp der.

Niger, Mali og Burkina Faso kjemper alle mot et jihadistisk opprør som brøt ut i Nord-Mali i 2012 og som senere spredte seg til de to andre landene.

Powered by Labrador CMS