Nyheter

SKAL HJEM: Rundt 1100 tyske soldater har deltatt i FN-styrken. Tysklands forsvarsminister Boris Pistorius besøkte torsdag den tyske leiren militærleiren Camp Castor, og sier at hjemkomsten blir en omfattende militær operasjon.

Tyskland henter sine soldater hjem fra Mali: – En omfattende operasjon

Etter planen skal de siste tyske soldatene som har deltatt i FN-styrken (Minusma) være ute av Mali innen mai 2024.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag besøkte Tysklands forsvarsminister Boris Pistorius den tyske militærleiren Camp Castor i utkanten av byen Gao i Mali, der forberedelsene til tilbaketrekningen alt er i gang.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Etter planen skal de siste tyske soldatene være ute av Mali innen mai 2024, men operasjonen er ifølge Pistorius omfattende.

– Det er ikke snakk om en familie på fem som kan flytte i en varebil. Dette er en militær logistikkoperasjon som ikke kan gjennomføres i forbifarten, sier han.

Rundt 100 konteinere med utstyr er alt sendt hjem til Tyskland, og ytterligere 1.600 konteinere må til for å få plass til alt før regntida setter inn og gjørme gjør arbeidet vanskeligere.

Mali styres av en militærjunta som grep makten i et kupp i 2021 og som anklages for å stå Russland nær.

Militærjuntaen har gjentatte ganger stukket kjepper i hjulene for FN-styrken og nekter blant annet Tyskland å benytte overvåkningsdroner på vegne av FN i landet.

FN-styrkens videre skjebne er uklar i Mali.

Powered by Labrador CMS