Nyheter

GRAVLAGT: Nigerias hærsjef generalløytnant Taoreed Lagbaja står sammen med andre samfunnsledere og ber ved gravstedet der ofrene for droneangrepet ble begravd i landsbyen Tudun Biri i Nigeria, tirsdag 5. desember.

FN fordømmer droneangrep på nigeriansk landsby

Ifølge Nigerias hær skyldtes droneangrepet som drepte 85 mennesker en feiltolkning. 

Publisert

Minst 85 sivile ble drept da en drone rammet en landsby nordvest i Nigeria i helgen. FN fordømmer angrepet, som ifølge Nigerias hær skyldtes en feiltolkning.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Samtidig som vi har merket oss at myndighetene har kalt de sivile dødsfallene for en ulykke, ber vi dem om å ta synlige grep for å sikre at sivile og sivil infrastruktur er beskyttet i framtiden, sier talsmann Seif Magango for FNs menneskerettskontor.

– De må gjennomgå militære regler og standarder for operasjonsprosedyrer for å sikre at slike hendelser ikke skjer igjen, sier han videre.

Nigerianske myndigheter har uttalt at aktivitetene som ble observert fra luften, ble mistolket som aktiviteter som opprørere i området vanligvis utfører.

Det skal ha pågått en feiring av en muslimsk høytid i landsbyen da angrepet rammet.

FN viser også til at det er minst fjerde gang siden 2017 at et angrep har resultert i betydelige tap av sivile liv.

Powered by Labrador CMS