Nyheter

KABUL: USAS forsvarsdepartement konkluderer med at det kun var én person bak bombeattentatet under evakuringen av Kabul høsten 2021. Bildet viser hvordan Abbey Gate utenfor Hamid Karzai internasjonale lufthavn så ut etter bombingen 26. august 2021.

USA: Bare én angriper i bombeattentat under evakueringen i Kabul

Bare én selvmordsbomber sto bak angrepet under evakueringen av flyplassen i Kabul som kostet minst 173 mennesker livet, sier USAs forsvarsdepartement.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarsdepartementets gransking av angrepet viser at det ikke var flere gjerningsmenn, og at ingen brukte skytevåpen i forbindelse med angrepet som IS påtok seg ansvaret for.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Minst 160 afghanere og 13 amerikanske soldater ble drept i angrepet, som skjedde mot slutten av den kaotiske evakueringen etter at Taliban tok makten i Kabul.

Bomben eksploderte midt i mengden av mennesker som hadde stimlet sammen utenfor porten til flyplassen i håp om å komme seg ut av landet.

Les også: 2200 allierte soldater har ankommet for øvelse Cold Response

Selv om det ble hørt noe skyting etter bombeeksplosjonen, sier amerikanske offiserer at det var varselskudd som ikke var del av angrepet, og som ikke drepte noen.

Forsvarsdepartementet innrømmer at de i begynnelsen trodde at attentatet var et sammensatt angrep med flere gjerningsmenn.

Den svartkledde attentatmannen som kan ses i det eneste videoopptaket av bombingen, er identifisert av IS som Abdul Rahman Al-Logari, en mann som ble satt fri fra fengsel av Taliban da de inntok Kabul.

Les også: Hun blir Norges nye forsvarsattaché i Kina

Powered by Labrador CMS