Nyheter

FORSYNINGER: Russiske militær transport fly har levert en sending med forsyninger og fløy tilbake 200 russere, Afghanske studenter og andre.
FORSYNINGER: Russiske militær transport fly har levert en sending med forsyninger og fløy tilbake 200 russere, Afghanske studenter og andre.

Hundrevis i passkø i Afghanistan

Hundrevis av afghanere har stilt seg i kø i håp om å sikre seg et pass som gjør at de kan forlate landet.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange ankom passkontoret allerede lørdag kveld etter at Taliban kunngjorde at regimet igjen vil utstede pass. Flere vakter er utplassert for å sikre at folkemengden ikke blir angrepet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi ønsker ikke at det skal skje noe selvmordsangrep eller eksplosjon, sier Ajmal Toofan, som er en av vaktene.

I slutten av august ble over 150 mennesker drept da IS' afghanske fløy gjennomførte et angrep mot en folkemengde ved flyplassen i Kabul. Mange av de drepte var mennesker som desperat forsøkte å komme seg med utenlandske evakueringsfly.

Taliban har ikke utstedt pass siden bevegelsen gjenerobret makten i Afghanistan i midten av august.

Les også: Raketter skutt mot Bagdads grønne sone

Mens noen afghanere ønsker å kunne forlate landet for å få medisinsk hjelp i utlandet, ønsker andre å unnslippe Taliban-regimet.

Millioner er også rammet av en omfattende humanitær krise, både som følge av tørke og at verdens land ikke lenger gir bistand til den afghanske staten.

Powered by Labrador CMS