Nyheter

AFGHANITAN: Frankrikes ambassade i Kabul har bedt statsborgere som befinner seg i Afghanistan, om å komme seg hjem øyeblikkelig. Norge gir ikke sine statsborgere samme beskjed, ifølge UD.

Norge ber ikke nordmenn forlate Afghanistan

Flere land, deriblant Frankrike, har bedt sine statsborgere om å forlate Afghanistan øyeblikkelig av sikkerhetsgrunner. Norge gir foreløpig ikke samme beskjed.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Utenriksdepartementet vurderer fortløpende sikkerhetssituasjonen i Afghanistan og oppdaterer reiseinformasjon til norske borgere ved behov, skriver kommunikasjonsrådgiver Guri Solberg (H) i UD i en epost til NTB.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Tirsdag kunngjorde franske myndigheter at de ber statsborgere om å forlate Afghanistan så raskt som mulig. Taliban har den siste tiden tatt over flere og flere områder, og gruppen har hevdet at de kontrollerer 85 prosent av landet.

Les mer: Frankrike ber sine statsborgere forlate Afghanistan

Solberg understreker på at norske myndigheter i flere år har frarådet alle reiser til eller opphold i Afghanistan. Hun henviser også til UDs reiseråd for det krigsherjede landet.

– På grunn av den krevende sikkerhetssituasjonen i landet er norske myndigheters evne til å yte konsulær bistand til norske borgere, ytterst begrenset. Vi oppfordrer like fullt norske borgere som måtte oppholde seg i Afghanistan, til å registrere seg , skriver Solberg videre.

Les også: Hærsjefen fikk portrett i bursdagsgave

Powered by Labrador CMS