Nyheter

RINGTE SOLBERG: USAs visepresident Kamala Harris ringte fredag Norges statsminister Erna Solberg for å diskutere Afghanistan.
RINGTE SOLBERG: USAs visepresident Kamala Harris ringte fredag Norges statsminister Erna Solberg for å diskutere Afghanistan.

Kamala Harris ringte og takket Solberg for Norges innsats i Afghanistan

Den amerikanske visepresidenten trakk spesielt frem innsatsen til det norske feltsykehuset på flyplassen i Kabul.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den amerikanske visepresidenten Kamala Harris slo på tråden til statsminister Erna Solberg fredag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Jeg vil takke deg og det norske folk for å ha stått ved vår side til det siste i Afghanistan. Deres rolle var uvurderlig og helt til siste minutt av misjonen. Og som du vet sørger vårt land fortsatt over de falne og skadde soldatene fra flyplassangrepet og deres folk var ekstraordinære med deres omsorg og pleien de tilbød amerikanske soldater og så mange andre. Vi er dypt takknemlige for arbeidet som ble gjort og ånden det ble gjort i, sier Harris i et klipp regjeringen har publisert.

– Jeg er glad for at det norske personellet kunne bistå under angrepet mot Abbey Gate, og gjennom evakueringen fra Afghanistan. Jeg er stolt av at det norske personellet under ekstreme forhold har løst sine oppgaver på en svært god måte, sa statsminister Erna Solberg under samtalen med Harris, ifølge pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS