Nyheter

FORDREVNE: Tusenvis av internflyktninger fra krigsherjede områder av Afghanistan har de siste ukene søkt tilflukt i hovedstaden Kabul, der mange av dem har slått seg ned i parker.
FORDREVNE: Tusenvis av internflyktninger fra krigsherjede områder av Afghanistan har de siste ukene søkt tilflukt i hovedstaden Kabul, der mange av dem har slått seg ned i parker.

EU-ambassadører vil ha slutt på tvangsretur til Afghanistan

EU-landenes ambassadører i Afghanistan ber om midlertidig stans i tvangsretur av afghanere som har fått avslag på asylsøknader i Europa.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ambassadørene viser i en felles uttalelse til den kritiske sikkerhetssituasjonen i landet, der Taliban har vært på frammarsj siden USA og Nato trakk sine styrker ut.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Sett i lys av den forverrede konflikten, den vanskelige sikkerhets- og menneskerettssituasjonen og mangelen på trygge områder i landet, ber ambassadørene derfor om midlertidig stans i tvangsretur av afghanere.

Afghanske myndigheter ba nylig EU og andre europeiske land om å stanse slik tvangsretur i tre måneder fra juli.

Åtte EU-land har fortsatt åpne ambassader i Kabul, blant dem Tyskland, og alle har undertegnet uttalelsen.

Likevel mener den tyske regjeringen i Berlin at tvangsreturene kan fortsette. Tyskland er ett av seks EU-land som har skrevet et brev til unionen der de ber om at EU-landene får fortsette tvangsreturene til Afghanistan.

Les også: Afghanistan ber Europa stanse retur av asylsøkere

Danmark, Østerrike, Belgia, Tyskland, Hellas og Nederland har skrevet under på brevet, opplyser Belgias innvandringsminister Sammy Mahdi.

Powered by Labrador CMS