Nyheter:

SMITTE: Koronaviruset har nådd de norske soldatene i Kabul.
SMITTE: Koronaviruset har nådd de norske soldatene i Kabul.

Én nordmann friskmeldt for korona i Kabul

Nå er det én kjent smittet i den norske kontingenten i Afghanistan.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

«Det er nå én smittet av covid-19 i det norske bidraget i Kabul. Den andre som ble rapportert i forrige uke er nå ute av isolasjon, symtomfri og har testet negativt i dag», skriver pressetalsmann Endre Nedberg i Forsvarets sanitet i en SMS til Forsvarets forum tirsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I forrige uke ble det kjent at to personer blant det norske militæret personellet i Afghanistan hadde fått påvist koronavirus.

Norge har Norge har omtrent 95 soldater i Afghanistan og forrige uke ble det kjent at norske soldater i Afghanistan får koronavaksine, så snart som praktisk mulig.

– Forsvaret får vaksiner både til det personellet som er i Afghanistan nå og til personellet som skal reise ned litt seinere i vinter/vår. Til sammen er det snakk om vaksiner til om lag 200 personer, sa forsvarsministeren til VG.

Forsvarets forum har fått innsyn i et dokument fra FOH som viser hvordan personellet i Forsvaret skal prioriteres når det kommer til utdeling av Covid-19-vaksinen.

Øverst på førsteplass står styrker i internasjonale operasjoner. FOH skriver videre i dokumentet at de estimerer at det trengs 800 - 1000 doser for dette.

I planen som ble utarbeidet i desember skriver FOH føgende: «Det presiseres at det foreløpig ikke er gitt signaler om at Forsvarets personell vil bli gitt prioritet i vaksinekøen. Dette arbeidet har imidlertid til hensikt å skaffe tallgrunnlag etc slik at Forsvaret raskt kan gi konkrete svar og gjennomføre vaksinering dersom det blir aktuelt å endre nåværende nasjonal vaksinasjonspolicy.»

Forsvarsdepartementet avviser overfor Forsvarets forum at vaksineringen av soldater i Afghanistan er en snuoperasjon, som følge av de siste smittetilfellene.

Powered by Labrador CMS